En ljuvlig doft sprider sig i köket när dessa goda scones med smak av kanel och russin gräddas. Sconesen smakar bra med lite smör, färskost och en klick jordgubbssylt.
Ingredienser
Ca 8 dl dinkelmjöl
½ dl råsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 nypa salt
100 g kylskåpskallt smör
2½ dl mild lättyoghurt
1 dl russin eller annan torkad frukt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kanel och salt i en bunke.
- Skär smöret i cirka 1 cm stora tärningar. Arbeta in smöret i mjölblandningen med fingrarna genom att trycka och gnugga smörtärningarna mot mjölblandningen.
- Tillsätt yoghurt och russin. Arbeta ihop ingredienserna till en deg.
- Forma degen till en rund, tjock kaka, 20-25 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt.
- Markera åtta tårtbitar med en kniv. Skär inte igenom degen, tryck bara lite lätt. Då går det lättare att bryta jämnstora bitar när brödet gräddas.
- Pensla ev sconesen med mjölk för att få en vacker yta. Grädda 20-25 minuter. Låt svalna något innan du bryter brödet i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gott, gott!