Dinkelscones med russin

Serverar: 8 portioner

En ljuvlig doft sprider sig i köket när dessa goda scones med smak av kanel och russin gräddas. Sconesen smakar bra med lite smör, färskost och en klick jordgubbssylt.

Ingredienser

  • Ca 8 dl dinkelmjöl
  • ½ dl råsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 nypa salt
  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 2½ dl mild lättyoghurt
  • 1 dl russin eller annan torkad frukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kanel och salt i en bunke.
    2. Skär smöret i cirka 1 cm stora tärningar. Arbeta in smöret i mjölblandningen med fingrarna genom att trycka och gnugga smörtärningarna mot mjölblandningen.
    3. Tillsätt yoghurt och russin. Arbeta ihop ingredienserna till en deg.
    4. Forma degen till en rund, tjock kaka, 20-25 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt.
    5. Markera åtta tårtbitar med en kniv. Skär inte igenom degen, tryck bara lite lätt. Då går det lättare att bryta jämnstora bitar när brödet gräddas.
    6. Pensla ev sconesen med mjölk för att få en vacker yta. Grädda 20-25 minuter. Låt svalna något innan du bryter brödet i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    klonte 24 april 2010

    Gott, gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben