Dolmar med nötter och spenat

Serverar: 4 portioner

Ett vegetariskt alternativ till den traditionella rätten kåldolmar.

Ingredienser

  • 16 stora blad av vitkål
  • 1 litet paket fryst spenat
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 skivor fullkornsbröd
  • 1 kvist persilja
  • 1 kvist dill
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka de stora bladen i vatten några minuter. Låt dem rinna av. Tina spenaten, häll i sil och pressa ur allt vatten. Hacka löken och fräs den mjuk i oljan. Hacka nötterna.
    3. Skär bort kanterna på brödskivorna. Smula brödet i så små bitar som möjligt. Blanda spenat, nötter, brödsmulor och lök. Klipp ner persilja och dill. Salta och peppra. Blanda ihop allt till en jämn röra.
    4. Bred ut de stora vitkålsbladen och klicka ett par matskedar på varje blad. Vik in sidorna mot mitten och rulla ihop till dolmar. Sätt eventuellt i tandpetare om de inte håller ihop. Lägg dolmarna i en oljad form och grädda i ugn ca 30 minuter.
    5. Servera dolmarna med kokt potatis och rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sperrling 5 augusti 2011

    Om man kör fyllningen i en matprocessor + blandar i lite välkokta bönor/svarta bönor samt lite bovetemjöl eller potatismjöl eller har i ett ägg - så binder det ihop bättre och blir mera som en frikadell eller köttdeg inuti ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben