Dovhjorts pastej

Vilt

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 500 g dovkalvlever
  • 500 g dovkalvfärs
  • 200 g smör
  • 5 dl grädde
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk salpeter(för att behålla färgen)
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 5 st enbär
  • 2 st ägg
  • Instruktioner

    Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Grovhacka levern. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken och stek i panna. Blanda färsen med salt, peppar, timjan och enbär. Rör i lever, lök Häll smeten i en smord, avlång ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. Låt det hela svalna. Slå över i en matberedare, Häll på hälften av grädden Ägg och det rumstepererade smöret. Kör matberedaren och späd med grädde tills du får en lagom smet

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben