Dr pepperkaka med cashewnötter

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Coca Cola kaka har väl de flesta hört talas om nu för tiden. Här är en variant med Dr. Pepper som har en marsipanaktig smak till skillnad från Coca Cola. Tillsammans med sälta från cashewnötter och syrlighet från limeskal blir det en perfekt kombo till fikat eller kalaset. TIPS! Byt ut Dr. Pepper mot påsk/julmust när det är tid för det

Ingredienser

  • Kaka
  • 175 g smör
  • 3 dl muscovadosocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 dl mjölk
  • 2½ dl Dr Pepper
  • Glasyr
  • 50 g smör/margarin
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 msk Dr Pepper
  • 1 dl finhackade saltade cashewnötter
  • Rivet skal från en lime
  • Instruktioner

    1. Kaka: Rör smör och socker mjukt, tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna, häll i dem växelvis med mjölken och Dr Pepper. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll smeten i formen och grädda i 180 grader i ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
    2. Glasyr: Smält smöret och tag det från plattan. Rör ner florsocker, kakao och Dr Pepper. Rör till en jämn glasyr och bred denna över den avsvalnade kakan. Garnera med rivet limeskal och finhackade cashewnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben