Dragonkotlett med apelsin

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Mycket gott. Medan man kokar riset hinner man både steka kotletterna och göra såsen.

Ingredienser

  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 fläskkotletter
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • Sås
  • 2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 tsk dragon
  • 2 apelsiner
  • 1-2 dl creme fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, salt och peppar på ett fat. Vänd kotletterna i blandningen. Värm matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs kotletterna ner.
    2. Stek dem på medelvärme ca. 3 minuter per sida. Se upp med värmen. Panerat kött bränns lätt innan det är genomstekt. Koka upp buljongen. Vispa eller skaka ihop mjölet med lite kallt vatten. Häll redningen i buljongen och låt koka i 3-5 minuter.
    3. Krydda med dragon och saft från apelsinerna. Rör ner creme fraiche. Ge såsen ett uppkok. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris blandat med apelsinbitar, samt sås och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben