Dragonsås

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

God till fläskfilé, lätt att fördubbla!

Ingredienser

  • 2 tsk vinäger
  • 2 msk hackad lök
  • 2 tsk dragon
  • 3/4 dl vatten
  • 2½ dl vatten
  • ½ buljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl vatten
  • 3 dl creme fraiche
  • 1½ msk soja
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk fransk senap
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda vinäger, lök, dragon och 3/4 dl vatten, koka sakta tills vattnet avdunstat och löken blivit mjuk.
    2. Tillsätt 2½ dl vatten och buljongtärning och låt koka upp.
    3. Rör ihop mjöl och ½ dl vatten till en redning, häll i kastrullen och låt koka ett par minuter.
    4. Rör ner resten. Smaka av med salt och peppar. Lycka till!

    Liknande recept

    4.5
    5 min
    4

    Kommentarer (1)

    tottoj 18 februari 2010

    Supergod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben