Dragonsås
Serverar:
8 portioner
Tid:
15 minuter
God till fläskfilé, lätt att fördubbla!
Ingredienser
2 tsk vinäger
2 msk hackad lök
2 tsk dragon
3/4 dl vatten
2½ dl vatten
½ buljongtärning
2 msk vetemjöl
½ dl vatten
3 dl creme fraiche
1½ msk soja
2 tsk tomatpuré
1 tsk fransk senap
salt
peppar
Instruktioner
Blanda vinäger, lök, dragon och 3/4 dl vatten, koka sakta tills vattnet avdunstat och löken blivit mjuk.
Tillsätt 2½ dl vatten och buljongtärning och låt koka upp.
Rör ihop mjöl och ½ dl vatten till en redning, häll i kastrullen och låt koka ett par minuter.
Rör ner resten. Smaka av med salt och peppar. Lycka till!
Liknande recept
Abborre med dragonsås
5
1 h
4
1
Färstournedos med dragonsås
4
4
2
Dragonsås
4.5
5 min
4
Snabbtillagad dragonsås
5 min
4
Dragonsås
15 min
4-6
Dragonsås
4-6
Currykyckling i dragonsås
4.7
4
14
Lättrimmad kyckling med dragonsås
4
4
1
Parmesanfylld lövbiff med dragonsås
5
45 min
4-6
2
Kommentarer (1)
tottoj
18 februari 2010
Supergod
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Supergod