Dressing på rostad vitlök

Prova denna delikata dressing vars ingredienser alltid brukar finnas hemma. Dessutom håller den sig länge.

Ingredienser

  • 1 liten hel vitlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk balsamvinäger
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera gallret mitt i ugnen.
    2. Skala av det yttersta, torra skalet från vitlöken och ta bort rotfästet.
    3. Slå in vitlöken i aluminiumfolie och lägg in den i ugnen i 30 minuter eller tills den är mjuk. Ta ut vitlöken ur ugnen och låt den svalna i foliepaketet.
    4. Ta ut vitlöken ur paketet och ta loss alla klyftor. Tryck ut vitlöksköttet från sitt skal genom att trycka på toppen av klyftan och nedåt. Vitlöksköttet ska vara mjukt som smör.
    5. Lägg det mjuka vitlöksköttet i en skål. Rör ner senapen och sedan balsamvinägern och vitvinsvinägern. Vispa ner oljan lite i taget. Fortsätt vispa tills dressingen får en slät konsistens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ris och nudlar
    Har du ingen riskokare? Är du trött på samma gamla vanliga nudlar? Lär...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben