Drömgod tiramisù

Serverar: 4 portioner

Tiramisù med jordgubbar!

Ingredienser

  • 250 g (ca 5 dl) färska jordgubbar
  • 2 msk Dansukker fruktsocker
  • 3 dl mycket starkt kaffe
  • 2 msk konjak
  • 2 äggvitor
  • 2 äggulor
  • ½ dl råsocker
  • 100 g mascarpone
  • 100 g kesella
  • 12 savoiardikex eller biscotti
  • 2-3 msk nescafé espressopulver
  • Garnering
  • Jordgubbsskivor
  • Physalis
  • Instruktioner

    1. Skiva jordgubbarna och lägg dem i en skål. Strö på fruktsockret. Blanda kaffet med konjaken. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa äggulorna med sockret, blanda ner osten och kesella. Vänd försiktigt i äggvitan.
    2. Lägg de flesta av jordgubbarna i botten på ett fat med kant. Doppa kexen i kaffet och lägg ovanpå. Häll på ostsmeten. Pudra över kaffepulvret. Garnera med resten av jordgubbarna samt physalis.
    3. Alternativ: Byt ut espressopulvret mot kakaopulver.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben