Drömkåkens drömtårta

Serverar: 12 portioner

Saftig mazarinbotten toppad med vaniljkräm, vispad grädde och färska bär. Denna tårta är så otroligt god och så otroligt lättgjord!

Ingredienser

  • Till formen
  • Mandelspån
  • Botten
  • 500 g mandelmassa
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 5 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Ca 3-4 dl marsánkräm
  • 2 dl färska bär, valfria
  • Topping
  • 3 dl vispad grädde
  • 5-6 dl färska bär, valfria
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, 20-22 cm i diameter och "bröa" den med mandelspån.
    2. Botten: Grovriv mandelmassan. Vispa den tillsammans med smöret till en kräm. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner vetemjölet i smeten och häll den i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt den svalna.
    3. Nät kakan kallnat helt, bred marsánkräm över hela bottnen. Lägg på färska bär. Täck tårtan med den vispade grädden. Toppa tårtan med färska bär.

    Liknande recept

    15 min
    12-14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben