Drottning av mazarin

Glutenfri tårta. Mazarinbotten med ett ljuvligt kardemummafluff som toppas med söta jordgubbar.

Ingredienser

  • Botten
  • 500 g mandelmassa
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl rörsocker
  • 4 ägg
  • 1 dl majsmjöl
  • Kardemummafluff
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl grädde
  • Ca 1-2 krm nymalen kardemumma
  • Rivet skal från ½ citron
  • Några droppar citronsaft
  • 1-2 tsk socker
  • Garnering
  • ½ liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smöret fluffigt och riv mandelmassan grovt i smöret. Blanda ihop till en slät smet med socker, ägg och majsmjöl. Häll ut smeten i en rund smörad och majsmjölad springform. Grädda i ugnen i 30 minuter. Medan botten svalnar helt så gör du kardemummafluffet.
    3. Vispa grädden tills den har fått lite stadga, rör ner créme fraiche och vispa vidare tills krämen är fast och fluffig. Smaksätt med kardemumma,citronskal samt-saft och socker. Rör runt så att allt blandas. Ställ kallt medan du väntar på att botten är helt kall.
    4. Lägg på krämen över botten och garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben