Drottningpaj

Serverar: 6 portioner

Har ej testat, men eftersom jag är smått galen i blåbär och hallon kan jag bara tänka mig att detta är helt underbart gott.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 g matfett
  • 3/4 dl socker
  • 1 äggula
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3/4 dl mald mandel
  • Fyllning
  • 2 äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • 250 g frysta blåbär och hallon
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader. Rör ihop matfett och socker. Tillsätt äggula, mjöl, bakpulver och mandel. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
    2. Vispa äggvitor till hårt skum. Rör ner florsockret och vänd ner bären som har blandats med potatismjölet.
    3. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 45 minuter. Servera med vaniljsås eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben