Knaprig drottningpaj

Serverar: 4 portioner

Nötterna gör smuldegen extra knaprig En frisk och god paj med hallon, blåbär och björnbär

Ingredienser

  • 500 g frysta eller färska hallon, blåbär och björnbär
  • 2 msk potatismjöl
  • ½ socker
  • Smuldegen
  • 100 g smör
  • ¾ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • Till servering
  • Lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Blanda bären, potismjöl och socker i en pajform eller i fyra portionsformar.
    3. Smält smöret i en kastrull. Rör i socker, vaniljsocker, mjöl, havregryn och nötter. Smula degen över bären och grädda i 15 minuter.
    4. Servera med lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
    5. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben