Dubbel hamburgare med ansjovis och senap

Serverar: 2 portioner

Hamburgare med ny smak och läckert bröd utan feta tillbehör blir en mättande och smal måltid.

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st formbröd, skivor, vitt med fibrer
  • 0,5 st ägg, lätt uppvispat
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 2 st ansjovisfiléer
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,75 tsk timjan
  • 1 msk smör
  • Smal dressing
  • 0,5 dl mini fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 krm salt
  • Tillbehör
  • 1 st ciabattabröd
  • 1 paket ruccola
  • 1 tomat, skivad
  • 1 burk gurka, inlagd
  • 1 st morot, riven
  • 1 burk kapris, stor
  • 1 paket timjan, färsk
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt ihop färs, salt, smulat vitt bröd utan kanter, ägg, peppar, ansjovis, senap och timjan i matberedare med kniv.
    2. Forma till platta biffar och stek dem i smör ca 2 min per sida tills de är genomstekta.
    3. Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Dela brödet och rosta det i grillpannan eller i brödrosten.
    4. Fördela sallad och tomat på brödet. Lägg hamburgarna ovanpå. Toppa med inlagd gurka, rivna morötter, kapris, dressing och färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben