Dubbelpanerad gösfilé med remouladsås

Serverar: 4 portioner

Matyoghurt är ett alternativ till grekisk eller turkisk yoghurt.

Ingredienser

  • 4 gösfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl finriven parmesanost
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 lättvispat ägg
  • 2-3 msk smör till stekning
  • Remouladsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk eller grekisk yoghurt, 10 %
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 krm salt
  • 2 fint tärnade ättiksgurkor
  • ½ dl hackad syltlök
  • Tillbehör
  • Kokt nypotatis
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Blanda samtliga ingredienser till remouladsåsen. Ställ kallt till servering.
    2. Salta filéerna. Blanda parmesanost och ströbröd. Doppa och vänd fisken i mjöl, ägg och sist i ost- och ströbrödsblandningen.
    3. Bryn smöret och stek fisken 2-3 minuter på varje sida till vackert gyllenbrun färg. Servera med remouladsås, nykokt potatis och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben