Dubbla kaffekakor

Serverar: 40 portioner

Läggs ihop två och två med en kaffesmakande smörkräm. Supergoda!

Ingredienser

  • 200 g smör, kallt
  • 1 dl strösocker
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Smörkräm
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kakao
  • 1 äggula
  • ½ msk espresso eller kallt starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Hacka samman alla ingredienserna till degen. Forma till två rullar, 4-5 cm i diameter och vira in i plast och låt ligga kallt i ca 2 timmar. Sätt ugnen på 175º. Skär rullarna i ca ½ cm skivor och grädda dem i 10 minuter. Låt kallna.
    2. Kaffesmörkräm: Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och kakao. Vispa i äggulan och kaffet. Spritsa eller bred ut på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två. Förvara kakorna i en tät burk i kylen.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben