Dubbla mandelmaränger

Frasiga maränger med len chokladfyllning. Dubbelt så gott!

Ingredienser

  • Ca 175 g florsocker
  • 100 g skållad, skald och mald mandel
  • 3 äggvitor
  • ½ dl socker
  • Fyllning
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • Garnering
  • 30-40 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda florsocker och mald mandel. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare till ett blankt, hårt skum. Rör ner florsocker och mald mandel.
    2. Spritsa ut rundlar, 2-3 cm i diameter på bakpappersklädda plåtar. Låt dem torka ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 125 grader.
    4. Grädda maränger i nedre delen av ugnen ca 25 minuter så att marängerna lossnar från papperet. Stäng av ugnen, sätt ugnsluckan på glänt. Låt kakorna svalna.
    5. Koka upp grädden till fyllningen och rör ner hackad choklad. Ta kastrullen från värmen, Rör försiktigt tills all choklad har smält. Låt svalna till spritskonsistens.
    6. Häll chokladen i en spritspåse, spritsa på undersidan av hälften av marängerna. Lägg ihop till dubbla maränger.
    7. Smält chokladen till garneringen och spritsa den över marängerna med svepande drag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben