Dukansk sockerkaka med kakao

Dukanvänligt.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk Maizena
  • 0,5 dl mjölk 0,5% eller 1,5%
  • 3 msk flytande sötningsmedel
  • Vaniljarom
  • 1 msk kakako (12%)
  • Instruktioner

    Sätt ungen på 170-180 grader. Dela äggen och vispa äggulorna med sötningsmedel och vaniljarom. Häll i Maizena, mjölk och bakpulver. Ta undan lite av smeten som blandas med kakao. Vispa äggvitorna och häll hälften till den mörka smeten och hälften till den ljusa smeten, vispa försiktigt. Häll i kakaosmeten i en brödform med bakplåtspapper och häll sedan i den ljusa smeten. Grädda kakan i cirka 35 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben