Dumplings

Serverar: 12 portioner

Det här är en rätt som hela familjen kan vara med och laga till. Du kan vika wontonplattorna som du vill och känner, det enda viktiga är att det blir ett knyte som håller ihop fyllningen. Det kan vara bra att ha några plattor extra då de är tunna och sköra.

Ingredienser

  • 150 g kycklingfilé eller fläskfilé
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • 1.5 tsk hackad koriander
  • 1.5 tsk finhackad, färsk ingefära
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 droppar sesamolja
  • 15 wontonplattor
  • Nehm plah-dressing
  • 1 dl limejuice
  • 1 dl råsocker
  • 0.5 dl fisksås
  • 0.5 dl risvinäger
  • 1 tsk finhackad, färsk ingefära
  • 0.5 citrongräs
  • Garnering
  • 0.25 st grön chili
  • 0.25 st röd chili
  • 1 salladslök
  • Koriander
  • Instruktioner

    1. Mixa köttet till en slät färs och tillsätt salt och peppar. Blanda med koriander, ingefära, vitlök och sesamolja. Lägg lite färs på varje wontonplatta. Pensla kanterna med lite vatten och vik ihop till små paket. Lägg i en ugnsfast form och sätt ugnen på full värme. Beräkna ca 10–15 minuter från det att ugnen är varm. Kycklingfärs bör vara 75˚ i mitten. Blanda limejuice, råsocker, fisksås, risvinäger och ingefära i en kastrull. Banka lätt på citrongräset och lägg i det. Låt allt koka upp och stå och dra en stund.
    2. Sila och servera som dippsås. Dekorera med skivor av chili och salladslök samt korianderblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben