Dumplings

Serverar: 4 portioner

Har fått detta av en kinesisk vän en gång. Så underbart gott!

Ingredienser

  • Ca 16 wonton-omslag
  • Ca 500 g fläskfärs
  • 1/2 tsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad lök
  • 2 msk soya
  • 1 msk sesamolja
  • 1 ägg vispat
  • 3 dl kinakål strimlad
  • Instruktioner

    1. Blanda fläskfärsen ingefäran, vit och gul lök, soyasås, sesamolja, ägg och kinakålen i en bunke. Blanda ordentligt.
    2. Placera en tesked av blandningen på varje wontonblad. Fukta kanterna med vatten och vik sedan över, rulla in kanterna en aning för att hålla fyllningen på plats. Ångkoka sedan dumplingsen ungefär 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben