Dundernyttigt dinkelbröd med linfrö och solrosfrö

Serverar: 2 portioner

Mycket gott!

Ingredienser

  • 5 dl lättmjölk
  • 75 g jäst
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 6 dl dinkelfullkornsmjöl
  • 7 ½ dl dinkelvetemjöl
  • ½ dl linfrö
  • 2 dl solrosfrö
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader och smula ner jästen. Arbeta ihop alla ingredienser till en deg. Baka ut två bröd av degen eller baka ut till tekakor.
    2. Lägg bröden på en smörad plåt. Låt dem jäsa i 1 timme och 10 minuter under bakduk. Sätt in dem i ugnen på 225 grader i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 100 grader och låt dem gräddas i en timme.
    3. Tips: Du kan även lägga i majs eller rivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben