Edvard Perssons biff

Serverar: 4 portioner

Lätt och god festmat... Namnet efter vår käre skåning Edvard Persson. Kanske något att prova till trettonhelgen...

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé eller ryggbiff, ca 5-6 hg
  • 2 gula lökar, stora
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ca. 2 dl vispgrädde
  • Såskulör, lite
  • Ca. 8 hg potatis, kokt fast
  • Smör till stekningen
  • Strösocker
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Dela löken och skär tunna skivor. Bryn dem sakta i smör till gyllenbrun färg. Salta, peppra och späd med grädde till en ganska tjock sås. Låt löken småputtra i grädden och färga eventuellt med lite såskulör.
    2. Dela potatisen i ganska stora bitar och stek dem på medelvärme med smör och strösocker. De ska bli riktigt knapriga och vackert brynta. Lägg upp i skål och strö persilja över. OBS! Vill man kan man salta och peppra potatisen i efterhand efter tycke och smak.
    3. Krydda biffarna och stek dem i het panna, 2-3 minuter på var sida. De ska vara klart rosa inuti.
    4. Häll upp såsen på serveringsfat och lägg biffarna över. Strö persilja även här.
    5. Servera gärna med en grönsallad till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben