Egen saltad julskinka

Ett recept som min svärmor gjorde på färsk julskinka.

Ingredienser

  • 5-7 kg julskinka
  • 4 msk salt
  • 1 tsk salpeter
  • 2 msk socker
  • Lag
  • 12 liter vatten
  • 1,3 kg salt
  • 160 g socker
  • 25 g salpeter
  • Instruktioner

    Gnid in skinkan med salt, salpeter och socker. Låt ligga i 2 dagar. Koka en lag på vatten salt, socker och salpeter. Skinkan läggs i den kalla lagen. Får ligga så i 14 dagar

    Liknande recept

    4
    3 h 30 min
    1
    5
    30 min
    25-30
    1

    Kommentarer (1)

    KatjaT 17 november 2010

    Undrar om den måste stå i kylen i 14 dagar eller det räcker med kall matkällare? Verkar vara enkelt tänkte testa :-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben