Egyptiskt ris med russin

Serverar: 4 portioner

Den här doftande risrätten med russin och nötter är smaksatt med apelsin.

Ingredienser

  • 2 msk margarin
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 tsk apelsinskal, finrivet
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 lagerblad
  • 5 dl långkornigt ris
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl osaltade pistaschmandlar med skal
  • Instruktioner

    1. Hetta upp margarinet i en stor tjockbottnad kastrull. Lägg i löken och fräs fem minuter tills gyllene.
    2. Tillsätt apelsinskal, kanel och lagerblad och fräs under omrörning cirka en minut tills blandningen börjar dofta. Tillsätt riset och fräs under omrörning tills väl blandat.
    3. Tillsätt sultanrussin och buljong, koka upp och låt sjuda två minuter. Sänk till låg värme. Lägg på ett tättslutande lock och sjud på låg värme tio minuter. Stäng av värmen och låt risrätten dra tio minuter under lock.
    4. Fluffa upp riset med en gaffel och rör ner pistaschmandlarna precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben