Eisenmans jordgubbspaj med limekräm

Serverar: 10-12 portioner

I Sverige är det nästan en helig tradition att alltid äta jordgubbarna färska med glass, grädde eller mjölk. Vi tycker att det är synd eftersom jordgubbar blir så goda när man lagar till dem! Denna jordgubbspaj, som helst ska serveras varm, är en riktig upplevelse. Den syrliga limekrämen framhäver jordgubbarnas sötma. Receptet är från boken Sommarens söta av Lisa och Monica Eisenman.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ liter jordgubbar
  • Ca 50 g kylskåpskallt smör
  • Smör, till formen
  • Limekräm
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk florsocker
  • Rivet skal från 1 lime
  • Ev kokosflingor till garnering
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en pajform.
    3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg- och sockerblandningen. Bred ut smeten i pajformen.
    4. Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i halvor och tryck ner dem i smeten. Hyvla smöret tunt över.
    5. Grädda pajen i 35–40 minuter.
    6. Limekrämen: Rör ihop gräddfil, florsocker och limeskal. Strö eventuellt kokosflingor över pajen och servera med limekrämen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben