Eisenmans sammetslena chokladpudding

Serverar: 6 portioner

Choklad känns kanske inte så somrigt men den här puddingen är helt enkelt för god för att inte ha med i boken Sommarens söta/ Lisa och Monica Eisenman

Ingredienser

  • ½ vaniljstång
  • 5 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk maizena
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 150 g finhackad mörk choklad (60–70 % kakao)
  • 1 msk rumsvarmt smör
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull. Lägg även i stången. Tillsätt mjölken, koka upp och låt sjuda i 3–5 minuter.
    2. Vispa äggulor, socker, maizena, kakao och salt. Häll ner i mjölken under ständig vispning. Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning till en kräm – den får inte koka.
    3. Ta upp vaniljstången. Tillsätt chokladen och smöret och rör tills all choklad har smält.
    4. Häll upp chokladpuddingen i portionsskålar. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet tills puddingarna har kallnat.
    5. Servera med vispgrädde

    Liknande recept

    4.8
    10 min
    3-4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben