Choklad känns kanske inte så somrigt men den här puddingen är helt enkelt för god för att inte ha med i boken Sommarens söta/ Lisa och Monica Eisenman
Ingredienser
½ vaniljstång
5 dl mjölk
2 äggulor
1 dl strösocker
2 msk maizena
2 msk kakao
1 krm salt
150 g finhackad mörk choklad (60–70 % kakao)
1 msk rumsvarmt smör
Instruktioner
Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull. Lägg även i stången.
Tillsätt mjölken, koka upp och låt sjuda i 3–5 minuter.
Vispa äggulor, socker, maizena, kakao och salt.
Häll ner i mjölken under ständig vispning.
Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning till en kräm – den får inte koka.
Ta upp vaniljstången.
Tillsätt chokladen och smöret och rör tills all choklad har smält.
Häll upp chokladpuddingen i portionsskålar.
Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet tills puddingarna har kallnat.