Elisabeths spritsbröd

Serverar: 10-12 portioner

Ett glutenfritt bröd som passar till det mesta.

Ingredienser

  • ½ paket jäst
  • 2 ½ dl mjölk eller vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk malet pomeransskal
  • ½ tsk salt
  • ½ dl kesella
  • 5 ½ dl fin glutenfri mjölblandning
  • Vallmofrön
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk eller vatten och olja till fingervärme. Tillsätt pomeransskal, salt, kesella och mjölblandning. Arbeta degen riktigt kraftigt i maskin. Konsistensen ska vara som en tjock sockerkakssmet, inte som en fast deg.
    3. Flytta över degen till en rejäl spritspåse. stäng den stora öppningen och tryck ut degen till jämnstora bullar på bakpappersklädd plåt.
    4. Låt jäsa, utan bakduk i 45-60 minuter. Pensla med uppvispat ägg med lätt hand. Strö över vallmofrön.
    5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
    6. Låt brödet svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben