En lite annorlunda rostbiff som man marinerar innan tillagning
Ingredienser
1 kg färsk hel rostbiff, c:a
1 dl rödvinsvinäger
1 dl soja
1 dl olja
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk timjan
2 tsk salt
Svartpeppar
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Blanda ihop marinaden i en påse. Lägg i köttet och låt marinera ca 3 dygn.
Torka av marinaden och gnid in köttet med salt och peppar. Lägg det i en lagom stor ugnsform.
Stick i en köttermometer i den tjockaste delen av köttbiten och ställ in i nedre delen av ugnen på 125 grader. Stek till innertemperatur 60°. Det tar ca 1 ½ timme för 1 kg kött.
vilken temperatur ska ugnen ha?
Oj! Det ska vara 125 grader =)
Hej har gjort rostbiff idag så god kommer att göra den fl gånger solklar 5 till dej monica