Elles marinerade rostbiff

Serverar: 10 portioner

Tid: 3 dagar 3 timmar

En lite annorlunda rostbiff som man marinerar innan tillagning

Ingredienser

  • 1 kg färsk hel rostbiff, c:a
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl soja
  • 1 dl olja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop marinaden i en påse. Lägg i köttet och låt marinera ca 3 dygn.
    2. Torka av marinaden och gnid in köttet med salt och peppar. Lägg det i en lagom stor ugnsform.
    3. Stick i en köttermometer i den tjockaste delen av köttbiten och ställ in i nedre delen av ugnen på 125 grader. Stek till innertemperatur 60°. Det tar ca 1 ½ timme för 1 kg kött.
    4. Låt köttet kallna och skär det i lövtunna skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    yvann 30 juni 2012

    vilken temperatur ska ugnen ha?

    elleave 30 juni 2012

    Oj! Det ska vara 125 grader =)

    monicadanell 14 juli 2012

    Hej har gjort rostbiff idag så god kommer att göra den fl gånger solklar 5 till dej monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben