Marinerad rostbiff med tomat- och getostsallad

Serverar: 4 portioner

Köp färdig rostbiff och smaksätt med en god marinad, köttet blir extra saftigt och fantastiskt gott!

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 400 g stekt skivad rostbiff
  • Marinad
  • 1 dl hackade färska örter, t ex persilja, basilika, körvel
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk soja
  • Sallad
  • 1/2 tsk salt
  • 3 gula tomater
  • 60 g getost
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk havssalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225ºC.
    2. Klyfta potatisen. Lägg upp på aluminiumfolie, salta och rosta i ugnen ca 30 min.
    3. Lägg rostbiffen på ett uppläggningsfat. Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla köttet.
    4. Dela tomaterna i mindre bitar och smula osten. Skala och hacka schalottenlök fint och blanda med tomater och getost. Ringla över olja, vinäger och havssalt. Blanda salladen och lägg upp på fat.
    5. Servera med marinerad rostbiff och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben