Elles tacopaj

Ett eget recept. Pajen ska göras i en liten långpanna så den blir hög och fin

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 50 g smör (rumstemp.)
  • 4 dl mjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 400-500 g köttfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 1 påse tacokrydda (40 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 burk majs (ca 340 g)
  • 200 g riven ost
  • Ev. lite salt
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg (Obs! mjöla händerna). Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med den.
    2. Häll tomaterna i en trådsil. Fräs färsen smulig, ha i lök och vitlök på slutet. Tillsätt kryddan och vattnet, låt sjuda ca 10 min. Stäng av värmen, rör i tomater och majs. Smaka av och salta om det behövs.
    3. Vispa ihop äggstanningen medan fyllningen svalnar.
    4. Rör ner osten i köttfärsröran och ha i fyllningen i det ogräddade skalet. Häll över äggstanningen Garnera gärna med tomatskivor el. paprikaringar.
    5. Grädda på 200° i 30 min

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben