Ett eget recept. Pajen ska göras i en liten långpanna så den blir hög och fin
Ingredienser
Pajdeg
50 g smör (rumstemp.)
4 dl mjöl
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning
400-500 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
1 påse tacokrydda (40 g)
1 dl vatten
1 burk krossade tomater, 400 g
1 burk majs (ca 340 g)
200 g riven ost
Ev. lite salt
3 ägg
2 dl mjölk
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till pajdegen och
knåda ihop dem till en smidig deg (Obs! mjöla händerna). Kavla ut degen på ett mjölat bakbord
och klä in en pajform med den.
- Häll tomaterna i en trådsil. Fräs färsen smulig, ha i lök och vitlök på slutet. Tillsätt kryddan och vattnet, låt sjuda ca 10 min. Stäng av värmen, rör i tomater och majs. Smaka av och salta om det behövs.
- Vispa ihop äggstanningen medan fyllningen svalnar.
- Rör ner osten i köttfärsröran och ha i fyllningen i det ogräddade skalet. Häll över äggstanningen
Garnera gärna med tomatskivor el. paprikaringar.
- Grädda på 200° i 30 min
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...