Ellinors kycklingpaj med smördegslock

Serverar: 4 portioner

Fick detta recept av en jobbarkompis idag, åkte raskt till affären och köpte de ingredienser jag saknade. Wow, precis som Ellinor sa så var detta en höjdare! Eftersom jag avskyr paprika så bytte jag ut den mot broccoli. Dessutom kräver god mat god dryck i min värld så jag korkade en oktober-nyhet till maten, suveränt gott. Vinet var: Turntable Chardonnay 2008 (nr 6356) från USA för 65:-

Ingredienser

  • 2-3 plattor smördeg
  • 1 stor grillad kyckling, rensad och i små bitar
  • 300 g scharlottenlök, hackad
  • 300 g champinjoner, skivade
  • 2 paprikor, urkärnade och i bitar
  • 2-3 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl buljong
  • Curry
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Fräs lök, champinjoner och paprika i smör tills de blivit mjuka. Sikta över mjölet och späd med vätskan. Låt puttra tillls såsen blivit len. Smaka av med kryddorna. Tillsätt kycklingen och koka lite till. Låt svalna. Häll kycklingröran i en smord ugnsform. Kavla ut smördegsplattorna och lägg dem på röran som ett lock. Skär ett gäng hål i locket. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 graders ugn ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben