Crebinetter är en typisk dansk maträtt, typ panerad pannbiff.
Ingredienser
500 g blandfärs
1 ägg
1 dl sesamfrö, hela
Salt
Peppar
Smör för stekning
Instruktioner
Forma 4 buller av färsen. Platta till bullerna som pannbiffar. Salta och peppra. Doppa biffarna i sammanvispad ägg och sedan i sesamfrö. Steka i rikligt med smör vid inte för stark värme, idet sesamfrö lättare blir vidbränd, jämförd med ströbröd.
Serveras med t.ex grönsaker och svampsås.
Crebinetter är en dansk rätt, nästan okänd i Sverige, men lika gott som "Dansk hakkebøf med bløde løg" tycker jag. Bara sesamfröpaneringen skiljer sig från originalet idet vi LCHF'are inte vill ha ströbröd som innehåller många kolhydrater.
Jag älskar Crebinetter (visste faktiskt inte hur man stavar till det) och tänker prova panera i sesamfrön. Det låter jättegott. Fast jag brukar använda fläskfärs för den är inte så torr. Jag är född och uppväxt i Sverige men har danska släktingar och är väl mer eller mindre uppfödd på dansk mat. Love it!
Rosageisha11 oktober 2009
Man kan även pannera i malda fläsksål (flaeskesvaer) det blir supergott! Riktiga flaeskesvaer innehåller 0% kolhydrater!
Jag älskar Crebinetter (visste faktiskt inte hur man stavar till det) och tänker prova panera i sesamfrön. Det låter jättegott. Fast jag brukar använda fläskfärs för den är inte så torr. Jag är född och uppväxt i Sverige men har danska släktingar och är väl mer eller mindre uppfödd på dansk mat. Love it!
Man kan även pannera i malda fläsksål (flaeskesvaer) det blir supergott! Riktiga flaeskesvaer innehåller 0% kolhydrater!