Emmas exotiska frukttårta

Härlig kombination med all frukt

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 msk kokhett vatten
  • 1 påse vaniljkräm
  • Fyllning
  • 1 påse Marsansås
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 mango
  • 2 kiwi
  • 4 matskedar saft ex. fläder
  • Garnering
  • 1 liten burk äppelgelé
  • Papaya
  • Mango
  • Röda cocktailbär eller körsbär
  • Vindruvor
  • Banan
  • Apelsin
  • 3–4 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjölsorterna och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet tillsammans med det kokheta vattnet. Häll i form och grädda 35–40 min.
    2. Vispa ihop Marsansåsen enligt anvisning på paketet.
    3. Skala mangon och kiwin. Mixa i matberedare.
    4. Smaksätt med saften.
    5. Dela tårtan i tre bottnar. Bred Marsansåsen på ena bottnen och fruktmixen på den andra. Garnera med skivad frukt. Rör ut gelén med några matskedar vatten och värm i kastrull. Pensla gelén över frukten. Vispa grädden och spritsa den runt tårtkanterna. Garnera också med carambolefrukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben