Emmas Jordgubbspaj

Serverar: 8 portioner

Ett recept från min mormor som är bara så god.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 150 g smält smör eller margarin
  • Ca 1 liter jordgubbar(går bra med frysta)
  • ½ dl strösocker
  • Ev ½ msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke. Häll på det smälta smöret och blanda till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Skiva jordgubbarna och lägg dem direkt i pajskalet. Strö över socker och ev potatismjöl om jordgubbarna är väldigt saftiga. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med vispad grädde eller mjukrörd vaniljglass(gärna gammeldags) Blir godast med glassen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9
    4.8
    1 h 5 min
    6-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben