Empanadas de queso - chilenska ostpiroger

Serverar: 20 portioner

I Chile äter man empanadas med köttfärs, skaldjurs eller ostfyllning. Jag älskar ostempanadas och brukar bjuda på dem varma som tilltugg till välkomstdrinken. I det här receptet kan man antingen göra 20 st stora eller 40 st små. Går utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • Deg
  • 1 liter vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 äggulor
  • 3,5 dl mjölk
  • 6 msk matolja
  • 2 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 5 dl riven ost
  • 2 dl färskost, typ Ricotta eller Keso
  • Instruktioner

    1. Degen: Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa ihop äggulor, mjölk och matolja. Häll detta över mjölblandningen. Arbeta samman till en smidig deg.
    2. Riv osten och blanda amman med färskosten.
    3. Ta upp degen på ett bord och dela den i 20 stora eller 40 små delar. Kavla ut varje del till en cirkel - 10 cm i diameter för stora piroger. Lägg en klick ost på varje cirkel. Pensla cirkelns kanter med mjölk och vik över ena kanten mot den andra till en halvcirkel. Tryck till kanten med gaffel. Lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla pirogerna med uppvispat ägg.
    4. Grädda i 200 grader ca 20 minuter för stora piroger. För små piroger blir gräddningstiden något kortare.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marly73 19 juli 2011

    Hej! Jag har förtvivlat provat flera recept utan att lyckas förrän nu! "Äkta" empanada-smak på degen, ljuvligt!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben