Chatjapuri - Ostpiroger

Serverar: 12-14 portioner

Tid: 2 timmar

Fantastiskt gott och lättgjort.

Ingredienser

  • 50 g margarin/smör
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 struken tsk salt
  • 1 ägg
  • Ca 16 dl vetemjöl + till utbakning
  • Vispat ägg till pensling
  • Fyllning
  • 250 g keso
  • 200 g grovriven halloumi
  • 1 ägg
  • 1-2 msk smör
  • 2-3 msk torkad dragon, organo eller mejram
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull, häll i mjölk och vatten att ljummas och dra kastrullen av plattan. Smula ner jäst en en bakskål, häll på den ljumma vätskan (inte över 37C) och rör i salt. Låt stå en stund tills det bildads små bubblor på ytan.
    2. Rör i vispat ägg. Blanda i mjölet, lite i taget, och rör till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt cirka 40 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 gr.
    4. Knåda igenom degen, dela den i mindre bitar och trilla till bullar. Kavla ut dem till cirklar (om du gör kanotformade piroger, som nyps ihop på ovansidan) eller skär cirklarna till fyrkanter, om du vill lägga fyllning i mitten och nypa till de fyra hörnen runtom fyllningen. Lägg på fyllning, forma pirogerna och lägg dem att jäsa på bakplåtspapper på plåten 15 minuter. Pensla med vispat ägg och grädda mitt i ugnen cirka 20-25 minuter tills de är gyllengula.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben