Tiropitas, grekiska ostpiroger

Serverar: 16 portioner

En variant av grekisk ostpirog.

Ingredienser

  • Deg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl olivolja
  • 1 ½ dl naturell yoghurt
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g färsk spenat
  • 100 g fetaost
  • 2 msk finklippt mynta
  • 3/4 dl cashewnötter
  • Svartpeppar
  • För pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt olja och yoghurt. Rör om snabbt så att degen blir jämn och ställ den svalt medan du gör fyllningen.
    2. Riv bort de tjocka nerverna från spenatbladen och skär dem fint. Fräs upp spenaten några minuter i het stekpanna. Mosa fetaosten med gaffel. Hacka cashewnötterna grovt. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål.
    3. Baka ut degen till en cirka tjugo centimeter lång längd. Skär först itu längden på mitten och sedan vardera halvan i åtta bitar. Kavla ut varje bit till en tunn rundel med cirka 8 centimeters diameter. Bred ut fyllning på mitten. Vik ena halvan över fyllningen så att det billdas en halvmåne. Pensla med ägg.
    4. Grädda på mittersta falsen i 225 grader varm ugn cirka 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben