Ostpiroger

Serverar: 4 portioner

Läckert tilltugg med ädelostfyllning som passar utmärkt på kvällen med en kopp te eller kaffe. Det går mycket bra att frysa in dem, så det är bara att göra en dubbel sats.

Ingredienser

  • 175 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • 50 g ädelost
  • 50 g smältost
  • 1 uppvispat ägg
  • Ev grovt salt
  • Instruktioner

    1. Hacka samman matfett och mjöl på bakbordet. Häll på vattnet och arbeta raskt ihop degen. Låt degen vila svalt ca en timma.
    2. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Ta ut runda kakor med ett kakmått, ca 5 cm i diameter.
    3. Blanda ädelost och smältost. Lägg en klick ostmassa på hälften av degplattorna. Lägg samman dem två och två och tryck till kanterna med en gaffel.
    4. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och strö ev över lite grovt salt. Grädda i 200 grader ca 15 minuter eller tills pirogerna fått gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben