Skink- och ostpiroger

Serverar: 8 portioner

Goda laktosfria piroger.

Ingredienser

  • Degen
  • 3 dl vetemjöl samt något mer för utbaket
  • 2 dl durumvetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • 3 msk rapsolja
  • 1½ dl laktosfri mjölk
  • Fyllning
  • 1-2 zucchini
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • 100 g emmentalost, Valio
  • 200 g kokt skinka
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl och durumvetemjöl med salt och bakpulver i en matberedare med degkrokar eller för hand. Vispa samman äggula, olja och mjöl. Häll långsamt i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Degen skall kännas torr och inte alltför klibbig. Tillsätt mjöl vid behov.
    2. Skölj och skär zucchini i små bitar, gärna i tunna halvmånar. Fräs samman zucchini med hackad eller pressad vitlöksklyfta och olivolja så att den får lite färg. Riv osten och strimla skinkan fint. Rör ihop med zucchinin.
    3. Rulla ut degen till en lång korv och dela i 8 bitar. Kavla ut och lägg i en stor klick av fyllningen i mitten och förslut genom att vika dubbelt. agga ihop kanterna med en gaffel och dra ihop hörnorna så att det blir en giffel.
    4. Lägg på en smord ugnsfastform. Vispa ägget lätt och pensla varje giffel, strö över lite flingsalt. Baka i ugn i 175 grader i ca 15-20 minuter. De är färdiga när det fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben