Ostpiroger

Serverar: 20 portioner

Ca 20 st

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 200 g kesella
  • Ca: 1 liter vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g riven västerbottenost eller annan stark ost
  • 50 g philadelphiaost
  • 1 äggula
  • Svartpeppar
  • Dekoration
  • 1 ägg, vispat med lite vatten
  • Instruktioner

    1. Kör mjöl, salt och smör i en matberedare, tillsätt Kesella och kör tills det går ihop. Du kanske behöver lite mer mjöl. Låt ligga svalt, i kylen, i ca en timme.
    2. Blanda ihop fyllningen.
    3. Kavla ut degen tunt och skär ut kvadrater på drygt en decimeter. Lägg på lite fyllning i mitten, pensla kanterna med ägg, och vik ihop till en trekant. Tryck ihop kanterna med en gaffel, och pensla pirogerna med ägg.
    4. Grädda i 200°C i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben