Ostpirog

Serverar: 12 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Här kommer en variant på ostpirogen. God tycker jag..

Ingredienser

  • 100g smör
  • 2½ dl mjöl
  • 1½ tsk paprikapulver
  • ½-1 msk vatten
  • ca 3 dl riven ost, t ex lagrad herrgård
  • Fyllning
  • 1 dl keso
  • ca 2dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Hacka samman fett och mjöl. Tillsätt paprikapulver, vatten och ost och arbeta ihop degen. Låt den vila på kallt ställe ett par timmar.
    2. Keso och riven ost blandas. Kavla sen ut degen i längder ca 8 cm breda. Dela sedan längderna i fyrkanter. Lägg 1 sked av fyllningen på varje fyrkants ena sida och vik över resten så att en triangel bildas. Tryck till kanterna väl med en gaffel och grädda i ugn vid 225 grader 5-7 minuter.
    3. Smaklig spis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben