En god början med äggansjoviskräm

Serverar: 3-6 portioner

Detta recept hittade jag i en tidning på 70-talet och jag tycker det är lika gott än, både som förrätt eller som vickning. En kall pilsner till och lyckan är fullkomlig.

Ingredienser

  • 12 skivor vitt bröd
  • 4 ägg
  • 5-6 finhackade ansjovisfileér
  • 1 1/2 msk finhackad gul lök
  • 1 msk senap
  • 2 msk smör
  • 3 msk riven ost
  • Instruktioner

    Mosa de hårdkokta äggulorna och blanda med de finhackade ansjovisfileérna, löken, senapen och smöret. Tillsätt osten och rör allt till en smidig, mjuk massa. Kantskär brödskivorna och lägg samman 2 och 2 med rikligt av röran emellan. Skär de dubbla skivorna i trekanter, tryck till kanterna väl och stek snittarna i margarin eller smör alldeles innan servering. Som förrätt räcker det med 2 snittar men som vickning krävs 4-6 snittar, så gott är det.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    krinolin 2 augusti 2009

    Jag bjöd på detta igår kväll o alla ville ha receptet. Kalasgott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben