En god gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En god och lättlagad gryta som nästan "sköter sig själv" vid tillagningen.

Ingredienser

  • Ca 400 g skinkstek i tärningar
  • 2 dl köttbuljong
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk ingefära
  • 2 msk soja
  • 2 stjälkar blekselleri i bitar
  • 2 morötter i slanta
  • Ca 15-20 cm purjolök i bitar
  • Ca 2 msk mjöl
  • 2 dl créme fraiche
  • Instruktioner

    Koka upp buljong, salt , soja, svartpeppar och ingefära. Tillsätt köttet och koka i 15 minuter. Tillsätt selleri, morötter och purjolök. Låt koka ytterligare 15 minuter. Strö över mjölet och blanda i créme fraich. Låt puttra ihop så att allt blir varmt. Servera med ris och en god sallad.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben