En riktigt god svampsoppa

Serverar: 4 portioner

Hittade det här i Tidningen Ångermanland

Ingredienser

  • 1 liter bland svamp
  • 1 gul lök
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tärning svampbuljong
  • 1 msk finhackad timjan
  • 3 dl grädde
  • 9 dl vatten
  • Smör
  • Rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Att äta till
  • smörstekta kantareller
  • Instruktioner

    1. Rensa svampen men skölj den inte. Svampsmaken är vattenlöslig och med sköljning försvinner den i avloppet.
    2. Hacka svampen ganska grovt. Skala och finhacka löken. Koka upp vatten och grädde. Smula ner buljongtärningarna. Sätt en rymlig kastrull på spisen. Fräs lök och svamp med smör och olja under omröring. Pudra över vetemjöl och spä med den kokande soppgrunden. Krydda med timjan och låt soppan koka upp för att sedan sjuda sakta 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Stek några fina kantareller som läggs som garnering i varje sopptallrik tillsammans med färsk timjan

    Liknande recept

    5
    45 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben