Enbärsristat viltskav

Serverar: 3 portioner

Viltskavet blandas här med svamp och enbär för att få en riktig mustig och "vild" smak.

Ingredienser

  • 1 paket djupfryst ren- , älg- eller hjortskav
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk krossade enbär
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 liter färska kantareller eller nannan skogssvamp
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • Ev 1 msk smessmör
  • Instruktioner

    1. Tina skaven något. Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Ånga den torr i en panna.
    2. Bryn matfettet i en ganska stor stekpanna. Lägg ner skaven och dela köttet med en gaffel efterhand som det tinar.
    3. Tillsätt enbär och lök och bryn allting väl. Lägg ner svampen och låt allt steka 5 minuter. Salta och peppra.
    4. Dofta över mjöl och späd med grädde. Låt rätten sjuda på svag värme i 5 minuter.
    5. Smaka av med kryddor och ev messmör så får såsen en mustigare smak.
    6. Servera med mandelpotatis eller pressad potatis samt rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben