Enbärssås

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 20 minuter

En höjdare till vilt!

Ingredienser

  • 1-2 msk smör
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 14-16 finhackade enbär
  • 14-16 finkrossade vitpepparkorn
  • 1,5 dl halvsött madeiravin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • 6 dl crème fraiche
  • 1 msk soja
  • Instruktioner

    Fräs lök, enbär och peppar lätt i smöret utan att det får färg. Tillsätt vinet och buljongtärningarna och koka ihop till hälften. Tillsätt grädden och crème fraichen och koka såsen ytterligare 5-10 min. Smaka av med sojan och ytterligare en liten skvätt vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben