Enbärssås till rökt kött

Serverar: 8-10 portioner

En god sås till det rökta viltköttet.

Ingredienser

  • 3/4 dl ljus fransk senap
  • 1½ dl svensk söt senap
  • 2 äggulor
  • ½ dl matolja
  • 3 msk strösocker
  • 2½ msk krossade enbär
  • 2 msk smält rönnbärsgelé
  • 1½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Blanda senapssorterna i en skål. Rör ner äggulor och sedan olja lite i taget. Tillsätt sockret.
    2. Krossa enbären eller hacka dem och blanda ner. Smält geléet i en kastrull tillsammans med lite vatten och rör ner det i såsen. Rör slutligen ner grädden lite i taget. Låt stå svalt fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben