Hjortstek med enbärssås

Serverar: 6 portioner

Enkelt och mycket gott. Går att tillaga i förväg och värma när gästerna kommer.

Ingredienser

  • 1 kg hjortstek
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk krossade enbär
  • Sås
  • 4 dl steksky + buljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk soja
  • Krossade enbär
  • Ev 1 msk gin
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet med stek termometer i ugnsfast form. Krydda med salt, peppar och enbär. Stek köttet i 125 graders ugn till 60-70 grader på köttet. Ta ut köttet och låt det vila inlindat i folie ca 15 min. Vispa ur formen med buljong och sila över i en kastrull. Vispa i mjölet utrört i lite kallt vatten. Rör i soja, creme fraiche och enbär. Låt såsen koka i ca 5 min. Smaksätt ev. med gin.
    2. Skär köttet i skivor.
    3. Servera med såsen, stekta kantareller, lingon, brysselkål och potatis.

    Liknande recept

    20 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben