Hjortstek med svartvinbär

Serverar: 6 portioner

Superenkelt recept på en festmåltid

Ingredienser

  • 1 kg hjortstek
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 4 dl steksky + köttbuljong
  • 1 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk arrowrot
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    Lägg köttet i en ugnssäker form och stick i en kött termometer Salta och peppra. Stek kött i 125 gr till innertemperaturen är 60-70grader. Ta ut och låt det vila inlindat i folie ca 15 min. Vispa ur formen med buljong och sila i en kastrull. Tillsätt vinbärssaft och soja. Låt skyn koka upp. Vispa i arrowroten utrört i lite kallt vatten. Låt såsen få ett uppkok men inte mer. Vispa i smöret i klickar. Skär köttet i skivor. Servera med såsen, potatisgratäng och bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    missmongo 17 januari 2009

    ska göra det här iadg hoppas det kommer smaka smasken =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben