Hjortstek med saffransfrumenty och camelinasås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 hjort eller kalvstek, ca 600 g
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 pkt saffran, ½ g
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • ingefära
  • kanel
  • nejlikor
  • kardemumma
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vinäger
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn steken runt om och krydda den med salt och peppar. Kör den i ugn på svag värme till 58-60º i innertemperatur. Koka bulgurvetet i hönsbuljong tillsammans med ett paket saffran ca 8 minuter. När vetet är kokt tillsätt en äggstanning gjord på 1 dl grädde och 2 äggulor.
    2. Camelinasås: (enligt Le Viandier) Mal ingefära, mycket kanel, nejlika, kardemumma, muskotnöt och siktat bröd, fuktat i vinättika. Rör ihop allt med lagom mycket salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben