Rökt hjortstek med marinerade färska bönor

Serverar: 20 portioner

Rökta produkter brukar räcka till ganska många, så jag har räknat med ca 50 g per person.

Ingredienser

  • 1 kg tunt skivad rökt hjortstek
  • Marinerade bönor
  • 20 skalade vitlöksklyftor
  • 300 g vaxbönor
  • 300 g bondbönor
  • 1 finhackad schalottenlök
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 1 ½ msk rött vin
  • 1 msk flytande honung
  • 1 ½ dl olivolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta vitlöken i ugnen ca 10 minuter. Ansa och koka bönorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet. Skär vaxbönorna i bitar. Dra bort skalet på bondbönorna.
    2. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i vitlök och bönor. Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben